RUUD GOEDHART – SHOP AROUND

Dubbel slot openen. Lichten aan. Ladder uit de wc halen en buiten de vlag ophangen. Bankje buiten zetten. Ruud’s sandwich-bord buiten zetten. Twee stoeptegels erop leggen tegen omwaaien. De vlaggetjestoren aan zetten. De pc met muzak aanzetten.

“Kom binnen” / “kent u het werk van Ruud?” / “ja, maf werk hè” /  ” ja, ja, alles is te koop” / “vind u dat duur? Dat is echt niet duur hoor” / “oh, daar loop ik zelf ook de hele tijd overheen, mag van de kunstenaar” / ” u ook een fijne dag, tot ziens”

 

 

 

MAARTEN BEL – BORDUREN IN DE AVONDUREN

Afgelopen zaterdag 9 april was het zover: Maarten had zich uitermate goed voorbereid op de workshop ‘Power Violence’ onder muzikale begeleiding van de death metal band GRAF.

Rond het middaguur kwamen 14 deelnemers binnen druppelen, om meteen na een (hilarische) instructie van Maarten aan de slag te gaan met het op doek aanbrengen van hun eigen geniale tekst of tekening. Dit alles met oordopjes in, want de muziek was al te horen in het Karel de Stouteplein…

Na drie uur van opperste concentratie (met elkaar praten was er niet bij vanwege de oordoppen) had ieder zijn of haar geborduurd ei gelegd. Deze werken zijn niet te zien bij Nieuw Charlois, want dat was de trofee van de dag, maar van de 125 borduurwerkjes van Maarten Bel zijn er nog vele te zien en te koop. De tentoonstelling loopt nog t/m 7 mei 2022.

 

 

RESIDENCY FOR THE PEOPLE

Tijdens de twee weekenden van het project van Residency for the People was er veel te zien, proeven, horen en lezen.

Vooral tijdens de performance op vrijdag 25 maart stonden de mensen tot op de straat. Er waren meer dan 50 bezoekers, waarvan het overgrote deel nieuw en heel jong was. Er werd “Sonic soup” gegeten in de vorm van een performance met muziek, speciaal gecomponeerd op de soep. Een bijzondere ervaring..

Dweilen met de kraan open – Kira Fröse

Na een druk bezocht openingsweekend op 5 en 6 februari 2022 is de tentoonstelling van het werk van Kira Fröse nog te zien tot en met 18 maart.

De openingstijden zijn van woe t/m zaterdag van 10.00u tot 17.00u.

Laat je verrassen door de maffe badkamerfantasieën van Kira.

Weekend-expo van Robin Kolleman

zaterdag 12 en zondag 13 december is Robin Kolleman aanwezig in Nieuw Charlois om haar nieuwste werk te tonen en toe te lichten.

Ondanks de heftige inhoud van het werk, de vluchtelingen problematiek, is de uitvoering licht.

Tekeningen van hekwerken, waar ter nagedachtenis bloemen aan gehangen zijn, worden in zeer dun papier gebrand.

Bastiaan de Kramer maakt muurschildering bij Wolf Coffee Rotterdam

Onthulling Zaterdag 13 november 2021 om 14.30u, tijdens South Explorer

Na één week werken bij Wolf Coffee kan het publiek nu eindelijk het nieuwe kunstwerk bewonderen: zijn eerste echte muurschildering in zijn oeuvre van tekeningen en tattoos.

Dit project is mede gefinancierd door Cultuur Concreet.

Beeldend kunstenaar Bastiaan de Kramer zet een pracht-tattoo in 6 uur

Zaterdag 23 oktober 2021 van 10.00u tot 17.00u

uit de openingsspeech:

Nicole en ik hebben Bastiaan leren kennen tijdens de Bcademie, waar we als tutor een jaar lang tien kunstenaars begeleidden in hun kunstenaarschap, zowel inhoudelijk als praktisch. Beiden waren we direct gegrepen door het werk van Bastiaan, de verhalen zowel als de signatuur. Nu, vier jaar later zijn we super trots dat hij hier in Nieuw Charlois zijn eerste solo tentoonstelling heeft samengesteld met werk uit de afgelopen vier jaar. Het zijn bijna apocalyptische voorstellingen, die we ook al kennen van het werk van Jeronimus Bosch (15de eeuw) en die ik ineens herbeleef in de tekeningen van Bastiaan.
Zelfs mythische verwijzingen ontbreken niet en zijn ondergebracht in een veelheid van verhalen, al dan niet echt gebeurd, die voortdurend verder verteld worden in elke volgende pennenstreek. Een tekening stopt niet, elders begint ‘ie gewoon opnieuw.

Opening exhibition
GENIUS LOCI until August 31

NEW CHARLOIS opens its doors with the exhibition GENIUS LOC

On Saturday 10 and Sunday 11 July 2021, NEW CHARLOIS, platform for Art and Design opens with the exhibition GENIUS LOCI. It shows work by the four Charloisse artists: Maartje Dijkstra, Kirsten Spuijbroek, Ruud Goedhart and Jos van der Meulen.

Stay informed!

Sign up and join our mailing list. We will keep you informed about new exhibitions and other activities of Nieuw Charlois.